Kylmä avokado-kurkkukeitto <3 – kokeile tulevan kesän hittilounasta!

Noralta poistettiin viisaudenhammas, joten tämä resepti on ajankohtainen, sillä viisaudenhampaan poiston jälkeen tulee pari päivää syödä viileää ja pehmeää ruokaa. Tämä keitto on todella herkullinen ja nopea valmistaa ja sen viileä koostumus suorastaan hivelee turvonnutta “marsuposkea” eli sopii siis lieventämään hampaanpoiston jälkeistä kipua 🙂

Kesäkin lähestyy ja joskus nopeaa, virkistävää kylmää lounasta tekee mieli helteellä. Tämä resepti on kyllä kesän ehdoton hittilounas ja ainakin me tulemme valmistamaan tätä herkkua varmasti myös tänä kesänä. Resepti on maidoton ja vegaaninen, joten sopii kaikille 🙂

Tähän reseptiin on kätevä olla jokin sauvasekoitin tai blender, niin keitosta saa nopeasti smoothia ja valmista herkkua.

Kylmä avokado-kurkkukeittoavokado3

 

1 kypsä avokado

1 kurkku

1-4 kynttä valkosipulia

2 dl kasvislientä (+ voi lisätä 1 tl oliiviöljyä)

n. 1-1,5 dl kookosmaitoa

 

 

 

1. Pese ja kuutioi kurkku sekä kuori avokado ja muista poistaa avokadon kivi (tästä lisää lopussa 😉 )

2. Laita blenderiin 1 dl kasvislientä ja valkosipulinkynnet. Blenderoi. Muista valmistaa kasvisliemi ajoissa ja viilentää se. Jos kasvisliemessä on ns. vihneitä, sen voi siivilöidä

Blenderoi valkosipulin kynnet pienessä määrässä nestettä, että ne murskautuvat kunnolla

Blenderoi valkosipulin kynnet ensin, että ne murskautuvat kunnolla

3. Lisää kurkkukuutiot sekä loput (1 dl) kasvisliemestä. Hurauta.

4. Lisää avokado (ilman kiveä!) sekä kookosmaito. Ja hurauta.

5. Blenderoi smoothiksi ja tarjoa keitto heti. Voit koristella kurkkusuikeroilla.

6. Nauti 🙂

avokado_pääkuva

Kypsän avokadon valinta voi tuottaa monesti päänvaivaa. Mielestämme tärkeimmät pääpointit täydellisen avokadon poimintaan kaupan hyllyltä ovat seuraavat:

– Purista avokadon suippoa päätä, sen tulee olla pehmeä ja jos tunnet kuoren ja “lihan” välissä ns. ilmaa/tyhjää niin avokado on yleensä kypsä.

– Voit myös varovasti puristaa sitä toista leveämpää päätä ja siihen pätevät nuo samat jutut. Katso, ettei avokado kuitenkaan ole liian pehmeä, koska silloin se on voi olla jo mätä. Lisää avokadosta ja sen kypsyydestä esim. täältä.

avokado1

Noniin ja lopuksi pieni loppukevennys, jonka myötä voimme kertoa, että kaikki blogin reseptikokeilut eivät aina mene niin kuin Strömsössä.

Nora keittoa valmistamaan aloitti, niin avokado esille livahti. 

Kuoren poisti kokonaan, päältä avokadon solkenaan.

Blenderointi koitti, Nora aineet sekaan loihti. 

Blender aikansa surrutti ja surrutti – se Noran ohimoa turrutti.

Keitosta viimein tuli sileää kovin, kuitenkin asia vaivasi tovin:

Voitte arvata mikä ilme oli maistaessa, kun suussa tuntui outo, puinen massa! 

Ihmetteli Nora pikkuinen –  mikä on tuo maku karvas, tikkuinen? 

Mistä se tuli, mikä oli reitti? 

Siihen Amel sitten heitti – etkai sitä kiveä sinne blenderoinyt sheikki 😀

HAHAHAHAHAHA ❤ 

Eli keiton ensimmäiseen satsiin livahti avokado kivineen päivineen, onneksi oli tuplasatsiin aineet varattuna, koska ensimmäinen satsi lensi suoraan bioon…ÄLKÄÄ SIIS TEHKÖ SAMAA VIRHETTÄ 😀

IHANAA LAUANTAITA KAIKILLE ❤

Advertisements

2 thoughts on “Kylmä avokado-kurkkukeitto <3 – kokeile tulevan kesän hittilounasta!

  1. Pingback: Avokado-tomaatti bruschetta à la twins ♥ | Cheap Life Twins

  2. Pingback: Pääsiäisen menu: Jälkiruuaksi tai kahviherkuksi terveellinen suklaamousse! ♥ | Cheap Life Twins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s