Avokado-tomaatti bruschetta à la twins ♥

On tehnyt mieli jo pidempään kokkailla bruschettoja – näitä herkullisia, pieniä paahdettuja leipäsiä. Nämä pienet leipäset ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa.

Bruschetta on alkujaan Keski-Italiasta kotoisin oleva alkuruoka. Perinteisesti bruschettan voi valmistaa ainoastaan paahdetusta leivästä sekä valkosipulista ja oliiviöljystä, mutta yleisin ja levinnein muunnos on tomaattibruschetta eli bruschetta pomodoro. Päätimme valmistaa oman versiomme tästä klassikosta lisäämällä avokadoa joukkoon. 🙂

Avokado on tämän hetken kausivihannes, joten sitä on hyvin saatavilla kaupoista. Tsekkaa tästä aiemmasta avokado-kurkkukeitto postauksestamme miten valitaan täydellinen avokado, bruschettoihin sopii juurikin täydellisen kypsä avokado, koska sitä on helppo levittää leivälle.

Bruschettoihin käytettävä leipä on yleensä vaaleaa patonkia tai ciabattaa, mutta myös mikä tahansa muukin leipä tai leivänjämä käy oikein mainiosti. Ja leivän voi paahtaa pannulla, grillissä tai vaikka vain nopeasti leivänpaahtimessa.

Tämä annos on todella matalan kynnyksen kokkailua – aineet ovat simppelit ja helposti muunneltavissa. Tällä reseptillä syntyy takuulla lopputulos, joka maistuu kaikille!

Avokado-tomaatti bruschetta à la twins ❤

leipää 
avokadoa
tomaattia/aurinkokuivattua tomaattia
loraus oliiviöljyä/aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
basilikaa, mustapippuria
(kurkkua koristeluun)

1. Valmista tomaattitäyte. Voit käyttää joko tuoretta tomaattia tai aurinkokuivattua tomaattia tai halutessasi molempia, kuten me käytimme. Kuutioi tomaatti/tomaatit pieniksi kuutioiksi ja mausta basilikalla ja mustapippurilla sekä lisää öljy. Jos käytät aurinkokuivattuja tomaatteja, ne myydään yleisimmin öljyn kera, jolloin tätä öljyä voi myös kätevästi hyödyntää. 🙂

2. Paahda leipä ja levitä avokadoa leipäpalan päälle.

3. Lisää tomaattitäytettä ja koristele halutessasi esim. kurkkuviipaleilla 🙂 Jos valmistat bruschettoja esim. illanistujaisiin voi koristelu toki olla hienompikin, kuten basilikan lehti tms. Nämä leipäset tehtiin iltapalaksi, joten kurkkuviipaleet sopivat tähän tarkoitukseen hyvin.

wpid-eyeemfiltered1425576179944.jpg

Brushettat ovat ihania antipastoja, joita voi napostella illan istumisen lomassa sellaisinaan tai nauttia pitkän kaavan illallisen alkuruokana. Bruschettat sopivat myös juhliin sekä illanviettoihin ja niistä saa pienellä vaivalla varsin hienostuneen tarjottavan.

Kokeile ja ihastu! 🙂 Ihanaa viikonloppua kaikille ❤

Advertisements

One thought on “Avokado-tomaatti bruschetta à la twins ♥

  1. Pingback: Lihaton lokakuu 2015 – lohturuokaa à la twins <3! Vegan BBQ Pulled “Pork” tai Vegaaninen “lasagne” – Melanzane alla parmigiana lämmittävät kehoa ja mieltä! <3 | Cheap Life Twins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s