Pääsiäisen menu: Pääruokana Vegan Shepherd’s Pie <3 – täydellistä lohturuokaa!

Olemme jotenkin aina miettineet, että tälläistä ruokaa pitäisi tehdä 🙂 Nyt vihdoin pääsiäisen tunnelmat innoittivat kokeilemaan tätä brittien klassikkoruokalajia. Tämä pääruoka on edullinen sekä helppo toteuttaa. Maistuva laatikkoruoka sopii niin pitkien vapaiden herkuksi kuin mainiosti vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään pääruuaksi. Pääsiäisen pyhät ja lohturuuan kaipaus on hyvä tilaisuus kokeilla tätä herkkua!

Shepherd’s pie on alunperin liharuoka, jota on valmistettu 1800-luvulta lähtien Englannissa ja Irlannissa. Peruna oli halpa raaka-aine ruokaan ja piirakkaan käytetyt lihat olivat yleensä ruuan tähteeksi jääneitä lihoja. Nyt valmistimme tämän herkun kokonaan kasvisversiona! Nam ❤

Shepherd’s pie

Muhennos:
2-3 dl Soijarouhetta
2 dl Vihreitä linssejä
1 dl Punaisia linssejä
1-2 Sipulia
loraus Öljyä
2-4 kynttä Valkosipulia
Vettä
Kasvisliemikuutio
Mausteita esim. paprikajauhetta, mustapippuria, ruususuolaa, soijakastiketta, tomaattipyrettä

Muusi:
1 kilo Perunoita
1-2 dl Perunoiden keitinvettä
(Kaurakermaa)
ripaus ruususuolaa ja pippuria

1. Kuori perunat ja laita ne kiehumaan: Kattila puolilleen vettä ja kun vesi kiehuu laita perunat kattilaan ja lisää ripaus suolaa.
2. Pilko ja kuullota sipuli tilkassa öljyä.
3. Lisää pannulle soijarouhe kuivana ja asap perään kaksinkertainen määrä vettä. Eli jos lisäät 2 dl soijarouhetta laita vettä 4 dl.
4. Paistele kuin “jauhelihaa” ja hienonna joukkoon valkosipuli.
5. Huuhtele vihreät linssit ja lisää soijarouheen kanssa samalle pannulle 2 dl linssejä ja 2-4 dl vettä.
6. Keitä vihreitä linssejä 10 min. Ja lisää sitten pannulle huuhdotut punaiset linssit ja 1-2 dl vettä. Vihreät linssit kypsyvät kauemmin kuin punaiset.
7. Lisää kasvisliemikuutio ja mausta. Lisää tarvittaessa vettä. Laita tässä vaiheessa uuni 200 asteeseen.
8. Kun perunat ovat kypsiä ota keitinlientä muutama desi talteen ja survo perunat muusiksi. Lisää keitinlientä ja halutessasi loraus kaurakermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
9. Lado vuokaan pohjalle soijarouhe-linssimuhennos ja päälle perunamuusi. Voit kuvioida piirakan pintaa haarukalla.

10. Paista piirasta 200 asteessa n. 30 min, että kuoresta tulee rapsakka.
11. Nauti 🙂

eyeemfiltered1427796574544

Täydellistä lohturuokaa 🙂 Ja niin helppoa ja edullista!

imageedit_10_9509827598 (1) imageedit_8_8811454728 (1) imageedit_2_2411172915 (1)

Ihanaa Pääsiäistä ❤
t. twins

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s