Herkkuja juhannuspöytään: Vegaanista silliä kahdella tapaa ja raikas punakevätsipuli-kurkkusalaatti!

Silli kuuluu olennaisena osana monien juhannustarjoiluihin – yleensä uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kera, grillailujen lisukkeeksi. Silliä saa tehtyä myös kalattomana versiona. Munakoiso toimii tämän “kasvissillin” pääraaka-aineena.

Näin sateisena ja kylmempänäkin juhannuksena voi samoista maistuvista herkuista nauttia kotona, ihan sisätiloissa, jos grilli ei tällä kertaa kuumene ulkosalla. Tämä silliherkku sopii mainiosti siis koleammankin juhannussään kaveriksi. Näistä “silleistä” saa myös loistavia pieniä coctailpaloja saaristolaistyylisen leivän päällä tarjoiltuna, jotka toimivat yksinäänkin raikkaan juoman kera 🙂

Vegaaninen silli: Sinappisilli ja Chili-sipulisilli:

wpid-20141113_235724.jpg

Sinappi”silli”

 Resepti:

Paahdettu munakoiso (“silli”)

2 munakoisoa
loraus oliiviljyä
loraus etikkaa
ripaus ruususuolaa

“Sinappisilli”/ Kastike 1:

4 rkl vegaanista majoneesi (X-tra Kevyt majoneesi tai itse tehty)
loraus kaurakermaa
(loraus oliiviöljyä)
2 rkl dijon-sinappia
loraus etikkaa
(loraus agave-siirappia)
tilliä, ruohosipulia tai kevätsipulin vartta pieneksi silputtuna
mustapippuria
(sinapinsiemeniä)

 
“Chili-sipulisilli” / Kastike 2:

4 rkl oliiviöljyä
loraus etikkaa
loraus balsamicoa
loraus agave-siirappia
makeaa sipulia tms. todella pienenä silppuna
kuivattuja chilejä rouhittuna
mustapippuria

 

Halkaise munakoisot ja tee leikkuupintaan syvät, ristikkomaiset viillot. Leikkuupinnalle voit lisätä lorauksen oliiviöljyä, etikkaa sekä ripauksen suolaa. Paahda 225 asteessa uunissa noin. 25-30 minuuttia, kunnes munakoiso on tarpeeksi pehmeää.

Jäähdytä munakoisot ja pilko suikaleiksi. Pehmeästä munakoisosta voi hyvin “vuolla” lastuja.

wpid-eyeemfiltered1434579379478.jpg

paahdetut munakoisot pellillä

Näin sinulla on “sillin” palaset valmiina. Palasiin voi vielä halutessaan hieroa ripauksen suolaa. Nyt ne tarvitsevat enää marinadin eli kastiketta sillille 🙂 Voit tehdä yhdestä munakoisosta kastike 1:sen reseptillä sinappisilliä ja toisesta kastike 2:sen reseptillä chili-sipulisilliä.

Tee kastike ja sekoita munakoisopaloihin. Anna maustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat. 😉 Suosittelemme n. 1-3 tuntia, mutta varttikin jääkaapissa riittää, jos kiire tulee. 🙂

wpid-20141114_002117.jpg

Chili-sipuli”silli”

Nauti hyvässä seurassa! Ja iloisella mielellä.

“Sillin” kera sopii mainiosti vaikkapa seuraava nopea Punakevätsipuli-kurkkusalaatti.

wpid-eyeemfiltered1434642376985.jpg

Punakevätsipuli on maistuva sesonkituote, jota saa kesäisin esimerkiksi torimyynnistä.

 

Punakevätsipuli-kurkkusalaatti

wpid-eyeemfiltered1434642365911.jpg

Resepti:

2 kurkkua
2 punakevätsipulia varsineen
Oliiveja maun mukaan
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Mustapippuria

Kuori kurkut. Pilko. Paloittele sipulit. Voit latoa aineet kerroksittain kulhoon ja lisätä päälle öljyn, balsamicon sekä mausteet. Sekoita tarjoiltaessa ja nauti!

Silli sekä salaatti ovat mielestämme ehdottoman parhaimmillaan juhannuksen grillailujen, uusien perunoiden sekä saaristolaisleivän kera nautittuna. Kuplivaa unohtamatta! 😉

Tässä vielä grillireseptejä makkaraan ja ribseihin:

Juhannuksen grilliherkut vegaaniversioina – ny rillataan eettisesti ;D

grilli1

Hyvää juhannusta!

t. twins ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s