Toscanan kesäkurpitsat helteiselle heinäkuulle

Kesällä tulee herkuteltua ihanilla tuoreilla kasviksilla. Tämä resepti on loistava lisuke esim. grilliruuan kanssa ja hienostuneen makunsa ansiosta sopii niin arkeen kuin juhlaan 🙂

Toivokaamme yhtä paahteista ja helteistä heinäkuuta, mitä nämä kurpitsatkin ovat väriltään 🙂

Toscanan kesäkurpitsat

 

wpid-eyeemfiltered1434901160282.jpg

3 isoa kesäkurpitsaa

Marinadi:
0,5 dl valkoviiniä
0,5 dl oliiviöljyä
nippu tuoreyrttejä (esim. basilikaa, sileälehtistä persiljaa)
ripaus ruususuolaa ja mustapippuria
paaserattua tomaattia
loraus agavesiirappia

1. Valmista marinadi, hienonna yrtit sekä lisää viini, öljy ja muut aineet kulhoon. Sekoita ja anna tekeytyä hetki

2. Pese ja pilko kesäkurpitsat

wpid-eyeemfiltered1434901088595.jpg

3. Levitä uunipellille kesäkurpitsat ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin ja anna kurpitsojen levätä hetki & maustua marinadissa 🙂

wpid-eyeemfiltered1434901121709.jpg

4. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Paahda kurpitsoja uunissa n. 20 min, kunnes ovat sopivan kypsiä ja hautuneita.

5. Nauti ❤

 

Viini ruuanlaitossa on aina herättänyt hieman mietintää tai lähinnä se, että mikä on oikea hetki lisätä viini ruokaan.
Vastaus löytyi pienen googletuksen jälkeen, linkin takaa voi lukea aiheesta lisää: Viini ruoanlaitossa

Missä vaiheessa viini lisätään ruokiin?

”Viini on loistava mureuttaja marinadeissa. Tällöin viini lisätään heti, mutta mausteena käytettäessä viini lisätään vasta viime tingassa. Useimmiten viini lisätään ruoanlaiton alkuvaiheessa, jotta se kypsyessään menettää alkoholisuutensa ja maku tiivistyy nesteen haihtuessa. Etenkin kuumia kastikkeita valmistettaessa viiniä keitetään ensin voimakkaasti kokoon ennen kuin siihen lisätään muita raaka-aineita.”

Tällä reseptillä on helppo kokeilla viinin kanssa kokkaamista matalalla kynnyksellä. Itsekään emme ole kauheasti viiniä itse resepteissä käyttäneet, joten tällä reseptillä oli hyvä lähteä kokeilemaan 🙂

Jos ei halua käyttää marinadissa viiniä, voi valkoviinin korvata esim. vaalealla balsamicolla tai omenaviinietikalla.

 

Maukkaita kesäpäiviä kaikille! ❤
t. twins ❤ 

 

Advertisements

2 thoughts on “Toscanan kesäkurpitsat helteiselle heinäkuulle

  1. Tosi ihana ja inspiroiva blogi! 🙂
    Saisinko toivoa, että olisi välillä muitakin kuin ruoka-aiheisia postauksia, vai keskityttekö vaan ruokajuttuihin? Olis kivaa lukee muistakin halpistelu ym jutuista 🙂 Esimerkiks jotain vinkkejä ilmaseen/halpaan kesätekemiseen, minne mennä ja mitä tehdä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s