Vegaaninen “lasagne” – Melanzane alla parmigiana <3

Kotimaiset tomaatit ovat huippusesongissa, joten mikä sen parempaa, kuin herkutella niillä. 🙂 Italialainen ruoka on mitä omimpiaan herkutteluun ja sopii hienosti Suomenkin kesäisiin illanistujaisiin. Melanzane alla parmigiana on klassinen italialainen munakoisovuoka, joka sopii tarjoiltavaksi kylmänä alkupalana tai lämpimänä pääruokana. Tämä kasvisherkku taipuu todella loistavasti myös vegaaniseksi. Sopii erinomaisesti nautittavaksi esimerkiksi hyvän salaatin ja punaviinin kera – hyvää seuraa unohtamatta. 🙂

Melanzane alla parmigiana

wpid-eyeemfiltered1436540142900.jpg

2 keskikokoista munakoisoa, ohusti viipaloituna

suolaa

jauhoa ja oliiviöljyä munakoisoviipaleiden friteeraukseen

Tomaattikastike:

Laadukasta oliiviöljyä

(pieni loraus chiliöljyä)

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

tuoretta basilikaa maun mukaan

n. 1 kg tuoreita tomaatteja

1-2 dl paseerattua tomaattia

1 dl punaviiniä (tai halutessaan punaviinietikkaa muutama loraus)

(agavesiirappia)

suolaa

mustapippuria

(kuivattua yrttiä, esim. oreganoa)

Juustoke:

2-4 dl kaurakermaa

n. 1 dl oluthiivahiutaleita

ripaus muskottipähkinää

(ripaus suolaa)

Tuoretta basilikaa

Kurpitsansiemeniä

wpid-eyeemfiltered1436538114133.jpg

Lisäksi tässä reseptissä pääsee vihdoin hyödyntämään kotona kasvavia ihania yrttejä 🙂

wpid-eyeemfiltered1436538170345.jpg

ja muitakin ihanan tuoreita raaka-aineita! 🙂

1. Huuhtele munakoiso. Poista kanta ja viipaloi loppu munakoiso pituussuuntaan ohuiksi viipaleiksi. Heitä viipaleihin suolaa. Laita siivilään tai pastakattilaan viipaleet, ripottele viipaleihin runsaasti samalla. Aseta siivilän alle kattila ja sen päälle lautanen ja paino. Aloita tomaattikastikeen valmistaminen (kohta 2.), kun saat viipaleet painon alle. Anna viipaleiden seistä n. 60 minuuttia. Huuhtele viipaleet ja taputtele talouspaperiin kuivaksi.

wpid-eyeemfiltered1436538236364.jpg

wpid-eyeemfiltered1436538252213.jpg

wpid-eyeemfiltered1436538270481.jpg

2. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota öljyssä. Purista tai raasta valkosipulinkynnet sekaan. Lisää kaltatut tomaatit sekä paseerattu tomaatti. Hienonna joukkoon basilikan lehtiä sekä punaviini, halutessasi agavesiirappia sekä mausteet.

Keittele vähintään tunti.

Tomaattien kalttaus:

Keitä vesi. Tee ristiviilto tomaattien kantaan. Lisää tomaatit kiehuvaan veteen n. 30-60 sekunniksi. Tämän jälkeen nosta kylmään veteen. Näin tomaatin kuoret irtoavat kätevästi.

wpid-eyeemfiltered1436538202601.jpg

wpid-eyeemfiltered1436538223421.jpg

3. Pyöritä talouspaperiin kuivatut munakoisoviipaleet jauhossa ja friteeraa oliiviöljyssä. (HUOM! Ole varovainen kuuman rasvan kanssa!)

wpid-eyeemfiltered1436538286402.jpg

wpid-eyeemfiltered1436538304132.jpg

Asettele friteeratut munakoisoviipaleet lautaselle lepäämään ja odottamaan vuokaan pääsyä. 🙂

4. Laita vuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten munakoisokerros, jonka päälle tomaattikastiketta, basilikan lehtiä pieneksi revittynä sekä juustoketta. Tämän jälkeen taas munakoisot. Toista kerroksia, kunnes laita päällimmäiseksi tomaattikastiketta sekä juustoketta halutessasi. Levittele päälle myös rouhittuja kurpitsansiemeniä ja vähän basilikaa.

wpid-eyeemfiltered1436538383343.jpg

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia uunin keskitasolla. Voit lisätä folion päälle jossain vaiheessa, jos näyttää siltä, että meinaa palaa päältä. 🙂

wpid-eyeemfiltered1436538445138.jpg

wpid-eyeemfiltered1436538414258.jpg

NAM, valmista! Nauti esimerkiksi tuoreen babypinaatin tai romainesalaatin kera. Salaatinkastikkeeksi sopii mainiosti balsamico tai laadukas oliiviöljy.

Ja nautitaan tottakai hyvässä seurassa! 🙂

Nautinnollisia ruokahetkiä,

t. twins ❤

Advertisements

4 thoughts on “Vegaaninen “lasagne” – Melanzane alla parmigiana <3

  1. Pingback: Lihaton lokakuu 2015 – lohturuokaa à la twins <3! Vegan BBQ Pulled “Pork” tai Vegaaninen “lasagne” – Melanzane alla parmigiana lämmittävät kehoa ja mieltä! <3 | Cheap Life Twins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s