Kirjakahvilan Punx for Seitan -festarit ja sunnuntain vegaaninen brunssi <3

Kirjakahvilassa Turussa järjestettiin kaksipäiväinen PUNX FOR SEITAN FEST 2015. Lauantaina ohjelmassa oli kirppistä, vegaanista seitanruokaa ja bändejä sekä sunnuntaina vegaaninen brunssi ja lisää musisointia 🙂

IMG_1288

Cheap Life Twins testasi sunnuntaina huikean vegaanisen brunssin ja luvassa hieman raporttia! Vegaaninen brunssi tarjoillaan Kirjakahvilassa joka sunnuntai.

Brunssilla on simppeli, mutta herkullinen menu, joka maistuu varmasti niin sekasyöjälle kuin vannoutuneelle vegaanillekin 🙂 Ja hintakaan ei päätä huimaa. Turussa seikkaillessa suosittelemme ehdottomasti testaamaan!

Lisää brunssista esim. menun voi lukea täältä: Vegaanibrunssi // Vegan brunch @ Turun Kirjakahvila

Juttelimme brunssin kokin Nathan Adairin kanssa ja hän paljasti muutaman reseptinkin meille brunssin herkuista 🙂 🙂

Brunssilla tarjoiltiin mm. ihanaa vegaanista korianterimajoneesia ja superrapeita lohkoperunoita ❤

Kokki Nathan suostui ihanasti jakamaan reseptinsä, enjoy! ❤

IMG_1280 
Recipes from Kirjakahvila Brunch // Reseptejä kirjakahvilan brunssilta 


Vegan Coriander Mayonnaise // Recipe Courtesy of Chef Nathan Adair

1 dl unflavored soy milk
4-5 dl rapeseed oil
1 bunch fresh coriander (stems and all)
2 cloves garlic
Juice of half or whole lemon (depending on one’s preference)
1/2 tsp sugar (balances the acidity of the lemon)
Finger salt to taste

You are going to need some kind of hand blender and a cylindrical glass or container. Add soy milk, garlic, sugar and fresh coriander to container and blend into a consistent liquid using a hand blender, around 45 seconds, depending on the quality and speed of the blender. Drizzle in rapeseed oil, the entire time blending the mixture as it emulsifies into a mayonnaise. If mixture becomes too firm, add a bit more soy milk and continue blending until you get the desired consistency. Pour contents into a bowl and whisk in lemon juice and salt, remembering to taste as you go in order to get the flavor you are after.

Cheap Life Twins kääntää 🙂
Nathanin korianterimajoneesi

1 dl soijamaitoa
4-5 dl öljyä
1 puntti korianteria varsineen
2 kynttä valkosipulia
1 tai 1/2 sitruunan mehu maun mukaan
1/2 rkl sokeria tasoittamaan sitruunan happoa
ripaus sormisuolaa

Tarvitset majoneesin valmistukseen sauvasekoittimen ja korkean lasin/astian, jonne sauvasekoitin mahtuu. Lisää soijamaito, valkosipuli, sokeri ja tuore korianteri ja blendaa n. 45 sekuntia tai niin kauan kuin soseutus vaatii. Kaada joukkoon öljy hitaasti ja blendaa koko ajan samalla, jotta seos emulsifioituu majoneesiksi. Jos seoksesta tulee liian jäykkää lisää hieman soijamaitoa ja jatka blendausta halutun notkeuden saavuttamiseksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja suola, muista maistaa, jotta saavutat halutunlaisen maun.

IMG_1279

Perfect Crispy Potato Wedges  // Recipe Courtesy of Chef Nathan Adair

1 kilo firm potatoes
1 tsp cumin
1 tsp paprika
1 tsp garlic powder
1 tsp salt
2 tbsp. rapeseed oil

Preheat oven to 200 degrees C. Rinse well, but do not peel potatoes, and then cut into wedges (lohkot). Then place in a bowl and rinse again until the water becomes clear and then drain well. This process removes the extra starch and makes it easier to get crispy wedges.  Combine oil and seasonings in a bowl and then use the same bowl to toss the rinsed potatoes in before placing the potatoes on a baking sheet (preferable using baking paper as no one should have to waste time on a starchy and oily cleanup). Evenly spread potatoes out on the baking sheet and bake for between 20-30 minutes. It is important to note that depending on the quality or your oven, the size of the wedges, or even the quality of the potatoes, you want to keep on eye one these to ensure they are cooked well, maybe up to 40 minutes or so. A good rule of thumb is to, after 20 minutes, have a peek at the potatoes and see if they need more time. They will be done when the surface of the potatoes has browned and slightly risen, and when they can easily be split with a fork. Season again with finger salt (it does wonder for creating an extra crispy texture in each bite) and serve hot.

Cheap Life Twins kääntää 🙂
Rapeat lohkoperunat kokki Nathanin tapaan

1 kg kiinteitä perunoita
1 tl kuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele perunat hyvin, mutta älä kuori perunoita. Leikkaa perunat lohkoihin. Laita lohkot kulhoon ja huuhtele niin kauan kunnes vesi on kirkasta ja kuivaa lohkot hyvin. Näin perunoista poistuu ylimääräinen tärkkelys ja rapea lopputulos on helpompi saavuttaa. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa ja lisää huuhdotut perunalohkot ja sekoita. Kaada maustetut lohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Asettele tasaisesti ja paista uunissa n. 20-30 min. Kypsymistä kannattaa tarkkailla ja joskus kypsyminen saattaa kestää kauemminkin. 20 min. jälkeen kannattaa tarkkailla perunoita ja arvioida tarvitaanko lisää kypsennysaikaa. Perunat ovat kypsiä kun niiden kuori on ruskistunut ja hieman irronnut lohkosta sekä lohkon saa halki haarukalla. Mausta kypsät perunat sormisuolalla, se rapeuttaa niitä entisestään ja tarkoile lohkot kuumina. 🙂

Molemmat reseptit ja valmistustavat olivat meille tuttuja vegaanisesta kokkailusta. Etenkin majoneesin resepti on aika tarkalleen sama, millä itse yleensä teemme majoneesia. Tietyin eroin toki 🙂 Mutta täytyy sanoa, että todella hyvää! ja etenkin yhdessä nämä lohkoperunat ja majoneesi ❤

IMG_1286

IMG_1290

Brunssilla oli myös todella hyvää jälkiruokaa, ihanaa suklaamoussea ja kahvia ❤ 

IMG_1289

Brunssille kannattaa suunnata ajoissa! Jono ulottui ulos asti.

IMG_1295

Suosittelemme 100% Kirjakahvilan brunssia! Kannattaa ehdottomasti suunnata sinne sunnuntaisin, jos Turun suunnalla liikkuu 🙂 Ja ainakin voi ilman muuta testata näitä maukkaita reseptejä!

❤ : twins
p.s Tässä vielä tunnelmia lauantain keikoista PUNX FOR SEITAN FEST 2015 -tapahtumassa, jossa myös lavalla allekirjoittaneet 😀 yhtäaikaa ollaan oltu ennenkin lavalla, mutta peräkkäin ei varmaan koskaan aiemmin 😉 🙂

Blast Ones

Photo: Amel

M.O.R.A.

Photo: Pauli Heinonen

Kokonaisuudessaan hieno festari! ❤ Kiitos ihana Kirjakahvila ❤ Kiitos paljon myös Nathan kokille! Peace! ❤

Advertisements

2 thoughts on “Kirjakahvilan Punx for Seitan -festarit ja sunnuntain vegaaninen brunssi <3

  1. Pingback: Skål! Hyvää Vappua! <3 | Cheap Life Twins

  2. Pingback: Skål! Hyvää Vappua ja blogimme palaa tauolta – oletko valmis? | Cheap Life Twins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s