Tuoreet härkäpavut kruunaavat aterian – näin käsittelet pavut & valmistat helposti herkulliseksi <3

Aurinkoista päivää lukijat!

Härkäpapu on pitkään ollut rouheena jne käytössä keittiöissämme, mutta nyt saimme ensikosketuksen tuoreeseen härkäpapuun, kuinka jännää! Äitimme vieraili tuossa hiljattain ja toi itse kasvattamiaan herkkuja tullessaan ❤  yksistä pusseista löytyi näitä herkkuja eli tuoreita härkäpapuja.

Tuoreiden papujen käsittely oli ainakin meille vierasta ja päätimme siksi tehdä vähän ohjeita muillekin helpottamaan tutustumista tähän freesiin herkkuun. Näitä papuja voi sesongin & sadonkorjuun aikaan löytää ihan tavallisestakin hyvin varustetusta ruokakaupasta.

Härkäpapu kasvaa siis palon sisällä, jokainen palko kätkee sisäänsä noita pieniä proteiinihelmiä ❤ Kypsänä palko aukeaa hieman päästä ja menee ns. karrelleen, myös palot ovat kivan pulleita.

Eivätkö olekin ihanan vihreitä ja kauniita nuo palot ❤

1. Aukaise palot ja kerää pulleat pavut talteen.

2. Keitä vettä ja lisää pavut joukkoon. Keitä n. 5-6 min.

3. Ota pavut talteen esim. siivilän avulla ja laita ne lepäämään hetkeksi kylmään veteen. Näin kypsyminen lakkaa ja pavut säilyttävät ihanan kirkkaan vihreän värinsä.

4. Pavuissa on vielä pinnalla kalvo, joka tulee poistaa. Voit käyttää pientä veistä tähän apuna.

5. Jäljelle jäävät nämä pulleat kirkkaan vihreät helmet ❤ Pavut ovat kypsiä ja käyttövalmiita ruuanlaittoon ❤

Helppo valmistusohje pavuille on edamame-tyylinen nopea paistaminen. Edamame on japanilainen alkuruoka, jossa soijapavut yleensä paistetaan palkoineen. Myös nuoret härkäpavut voidaan käyttää palkoineen. Tällöin kuitenkaan pavut eivät ole vielä kasvaneet täyteen mittaansa. Papuja ei monesti kannata koon vuoksi poimia kauhean nuorena.

Härkäpuvut edamame à la twins


tuoreita härkäpupuja (käsiteltyjä, kypsiä)

loraus oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus pippuria

loraus sitruunamehua

  1. Lämmitä tarvittaessa pannu ja lisää pieni loraus oliiviöljyä. Paista papuja kevyesti siten, että pinta saa aavistuksen väriä.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele sitruunamehulla.
  3. Nauti ❤

Sopii hyvin lisukkeeksi moneen ruokaan, salaatin joukkoon tai ihan “tapaksena” nautittavaksi sellaisenaan ❤

Aurinkoisia syyspäiviä & Mukavia kokkaushetkiä kaikille tuoreiden herkkujen parissa ❤

<3: twins

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s