Tuhdit herkkupyörykät, s’il vous plait! <3 Hyvää maailman vegaanipäivää!

Oooh kuin mummon lihapullot! Minus the killing. 100 % vegan ❤

Lihapullat ovat monen suosikkiruokaa ja itsekin täytyy myöntää, että onhan ne aivan ihania herkkuja! Pyöryköitä voi hyödyntää ruuanlaitossa niin monella tapaa – ne sopivat pastaan, muusin kaveriksi tai vaikka lämpöisiin leipiin.

Kuitenkin kasvispyöryköistä tulee monesti lötköjä ja vetisiä…mutta tadaa – lihaisten pullien ystäville tämä resepti on todella jees! Nämä pullat menivät suihin kommentein …ei uskois, että kasvista vaan! Kyllä kokki kiittää ❤ 😉

Linsseistä kuin linsseistä saa hyviä pyöryköitä, kuitenkin testikeittiö on havainnut tuhtien “lihaisten” pullien valmistuvan paremmin vihreistä linsseistä kuin punaisista. Vihreissä linsseissä on rakennetta enemmän.

Hyvä punaisten linssien pyörykän ohje myös jo löytyy blogistamme, se kannattaa myös testata! 🙂

Helpot linssipyörykät

1.11 vietetään maailman vegaanipäivää. Hyvä syy tehdä kunnon sunnuntaikokkailut, jos muuten viikonloppuna ei ole ehtinyt ❤

Nämä pullat sopivat sunnuntaidinneriksi todella hyvin! Aineet ovat helpot ja edullisetkin, herkkuihin ei ihmeitä tarvita! Sopivat myös litistettyinä pikkupihveiksi, joten esim. hampurilaisiin sopii muy bueno 🙂

 

Vegaaniset Herkkupyörykät ❤

2 dl vihreitä linssejä (+ 4 dl vettä keittämiseen)

2 dl soijarouhetta (tummaa) (+ 4 dl vettä keittämiseen)

1 purkki kaurakermaa

1 dl maissijauhoja

maun mukaan mausteita esim. savupaprikaa, valkosipulia, pippuria jne 

loraus oliiviöljyä

  1. Huuhtele ja laita linssit kiehumaan. Anna kiehua n. 5 min. Lisää kattilaan soijarouhe ja lisää vettä.
    Linssejä on hyvä kypsentää tuplamäärässä vettä niin vesi imeytyy niihin hyvin. Sama juttu on soijarouheessa. Soijarouhe tarvii turvotakseen tuplamäärän nestettä esim. 2 dl rouhetta, niin lisää kattilaan 4 dl vettä jne.
  2. Lisää kasvisliemijauhetta/kuutio tai esim. ripaus suolaa joukkoon. Kypsennä siten, että vesi on haihtunut ja linssit kypsiä, soijarouhe on sinällään kypsää, mutta se turpoaa ja maku syvenee kypsentäessä.
  3. Anna seoksen jäähtyä hetki ja voit laittaa sen esim. taikinakulhoon.
  4. Sekoita joukkoon mausteet, kaurakerma, öljy sekä maissijauho, tarkkaile koostumusta, koska pyöryköitä pystyy muotoilemaan ja lisää jauhoa tarvittaessa.
  5. Laita uuni lämpiämpään 200 asteeseen.
  6. Muotoile pyöryköitä uunipellille. Kastele sormenpäitä, jos muotoilet käsin, niin taikina ei tartu kiinni.
  7. Paista uunissa n. 20-30 min kunnes pyörykät näyttävät done :)Uunissa kypsennys on hyvä tapa välttää hellan vieressä päivystys, kun pullat kypsyvät itsekseen 🙂 Paistaa nämä pullat toki myöskin voi, miedolla lämmöllä ensin kypsäksi ja sitten vähän lisää lämpöä, että saa rapen paistopinnan.

Pyöryköiden kaveriksi sopii hienosti timjami-muusi, jonne lisätään hieman hienonnettua timjamia sekä loraus kaurakermaa tekemään mausta täydellisen ❤

wpid-eyeemfiltered1446131327613.jpg


Hyvää maailman vegaanipäivää! ❤

 

 

Advertisements

One thought on “Tuhdit herkkupyörykät, s’il vous plait! <3 Hyvää maailman vegaanipäivää!

  1. Helpot linssipyörykät juuri uunissa 🙂 niistä ja tästä reseptistä kyselisin, ootteko kokeillu pakastaa näitä ja onko kui hyvinä pysyny? Vois häihin tehä pitemmässä ajassa monessa erässä ja pakastella sit 🙂 oon ihan hukassa juhlavien, kohtuuhelppojen kasvisruokien kanssa ja niistä olis tarkotus häiden pääsafkat muodostaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s